АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

959 БОЙЦИ ОТ "АЗОВСТАЛ" СА СЕ ПРЕДАЛИ ЗА ТРИ ДНИ НА РУСКИТЕ СИЛИ

959 бойци от "Азовстал" са се предали за три дни на руските сили
18.05.2022 / 13:25

Бойците от националистическия батальон "Азов", които бяха блокирани в металургичния комплекс "Азовстал" в град Мариупол продължават да се предават на руските сили, съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

За последното денонощие общо 694 украински военни са се предали, като сред тях има 29 ранени. Така общият брой на пленените от Русия бойци в Мариупол достигна 959 души, включително 80 ранени.

От военното ведомство на Москва допълниха, че състоянието на 51 от пленниците е наложило те да бъдат транспортирани и настанени в болница в град Новоазовск в Донецката Народна република. Не се дава информация къде са отведени останалите военни.

Вчера председателят на Държавната дума, долната камара на руския парламент, Вячеслав Володин нарече бойците от "Азовстал" "нацистки престъпници", които трябва да бъдат изключени от всякакъв бъдещ обмен на военнопленници. Русия "трябва да направи всичко, за да ги изправи пред съда", призова той.

РИА Новости допълва, че всички предали се украински военнослужещи се разпитват от руски следователи, за да бъде установена тяхната самоличност и да се провери дали са съпричастни към извършване на престъпления спрямо мирното население на ДНР.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев