АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ОТПУСКА 30 ХИЛ. ЛВ. ЗА ПРОЕКТА НА МАЕСТРО ГЕОРГИ КАЛАЙДЖИЕВ - „МУЗИКАТА ВМЕСТО УЛИЦАТА“

Снимка: Архив
17.05.2022 / 16:00

Община Сливен ще подкрепи финансово проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен - Георги Калайджиев. Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

Средствата в размер на 30 хил. лв. са заложени в актуализацията на общинския бюджет. Предстои тя да бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент този четвъртък – 19 май.

През последните години Община Сливен подкрепя чрез различни инициативи дейностите и развиването на проекта на бившия концерт-майстор. Кметът Стефан Радев посочи, че тази тенденция се планира и занапред. Благодарение на „Музиката вместо улицата“, децата израстват и получават нов шанс за развитие.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев