АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НА 23 МАЙ – КОНЦЕРТ НА МИРО В СЛИВЕН, А НА 24 МАЙ – НА ДЪРЖАВНИЯ ФОЛКЛОРЕН АНСАМБЪЛ „ФИЛИП КУТЕВ“

Миро
17.05.2022 / 10:48

Община Сливен кани жители и гости на празничните прояви за 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност. Ето какво включва програмата за отбелязване на празника:

На 23 май – понеделник, от 18 часа в зала „Сливен“ ще се състои тържествена вечер-концерт за връчване на наградата „Аргира Жечкова“, с участието на Симфоничен оркестър-Сливен и Красимир Аврамов.

От 20 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концерт на един от най-талантливите български поп изпълнители – Миро, който беше част от дует „Каризма“ и продължи с успешна солова кариера.

За същата вечер от 21 часа са предвидени празнични илюминации по повод празника.

На 24 май - вторник, от 11 часа ще се състои шествие на ученици от сливенските училища от Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където след шествието, около 11,30, ще се проведе тържествената церемония за празника.

От 12 часа, също на площад „Хаджи Димитър, ще бъде извършено награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената ще излязат музикантите от проекта „Музиката вместо улицата“, които преди дни свириха в един грандиозен класически концерт, организиран по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „Палас дьо Музик“.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 24 май ще бъде празничният концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев