АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА ПРЪВ ПЪТ ВРЪЧИХА НЕМСКИ ДИПЛОМИ НА ЗРЕЛОСТНИЦИ ОТ СЛИВЕНСКАТА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ

връчване на немските дипломи
16.05.2022 / 11:34

Дванадесетокласниците от немските паралелки на ПГПЗЕ "З.Стоянов" получиха първите за град Сливен немски езикови дипломи ( DSD Stufe II, Niveau B2/C1).

С тези немски дипломи абитуриентите ни получават право да следват в университетите на Германия, Австрия и Швейцария.

Връчването им стана на официална церемония с участието на г-жа Сибиле Шабанска, консултант по немски език за гимназиите, изучаващи немски език в Източна България.

Най-голям принос за успеха на учениците от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" има Славена Шайкова, учител по немски език в сливенското елитно училище, която подготви блестящо випуска за трудния изпит, предшестващ европейската диплома. Като израз на признателност към огромния, няколко годишен труд, всеотдайност и постоянство, тя получи плакет от името на немската колегия в гимназията.

Гости на събитието бяха много родители на дванадесетокласниците, ученици, както и заместник-кметът Камен Костов и г-жа Дина Димитрова - старши експерт в РУО Сливен. Ефросина Кисьова, директор на гимназията, поздрави учениците за успешно положения изпит и за получаването на немските дипломи, и им пожела успех на зрелостните и кандидатстудентските изпити.

От името на родителите, г-жа Сивева - Иванова, майка на ученик издържал успешно изпита за ДСД, изрази всеобщата родителска благодарност за добрата подготовка на децата им по немски език.

Двама от абитуриентите - Никола и Максимилиян, постигнали най- високия резултат С1 на всички компоненти от изпита, споделиха с учениците от следващите випуски предизвикателствата при подготовката за изпита и полезни съвети как успешно да се справят с нелекия сертификат за DSD Stufe II.

В официалното връчване на немските дипломи на зрелостниците от ПГПЗЕ участваха с поздрав и много талантливи млади изпълнители: Маргарита Георгиева и Иван Едрев, Вокалната група за немски песни под ръководството на Фридрих Вайс, Богдана Караиванова и Елена Иванова, детски танцов колектив "Здравец" при Народно читалище "Слънце 1928" - с. Гавраилово.

Попътен вятър на завършващите Езиковата гимназия момичета и момчета! И успешна реализация в живота с новите немските дипломи!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев