АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОУЧВАНЕ: БЛИЗО 50% ДОВЕРИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТА, ПОДКРЕПАТА КЪМ КАБИНЕТА СПАДА

Румен Радев
12.05.2022 / 10:49

"С най-голямо доверие се ползва президентството, както и Радев - 49,3%. То леко е спаднало заради позициите му. Недоверието към правителството е 69%. Статистиката се стабилизира. Ние не даваме опция "не мога да преценя", така доверието и недоверието са повече. 77,2% е недоверието в Народното събрание". Това заяви за NOVA социологът Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Около 45% смятат, че най-големият проблем у нас е инфлацията и високите цени. "Войната в Украйна започва да набира скорост като част от големите проблеми. Хората задават отговорите, ние не даваме опции на този въпрос", уточни социологът.

35,8% от запитаните прогнозират предсрочни избори до края на годината. "65% очакват предсрочни избори като цяло, но на въпроса дали трябва да има такива, нещата се обръщат. Над 50% искат по-скоро да има вътрешни промени в правителството", разкри Павлов.

Електориалните нагласи показват, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от ПП и БСП. Според проучването "Български възход" ще има около 7% и ще влезе в парламента. Предвижданията са 8 партии да влязат в НС", посочи той.

За целите на проучването 820 души са интервюирани по домовете в периода от 4 до 9 май.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев