АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ОТХВЪРЛИ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА НУЛЕВА ДДС СТАВКА ЗА ХРАНИ, ВОДА, ТОК, ГАЗ И ПАРНО

Народно събрание
12.05.2022 / 10:25

Мнозинството в Народното събрание отхвърли законопроекта на "Възраждане" за въвеждане на нулева ставка на Данък върху добавената стойност за храни от първа необходимост, вода, лекарства, ток, газ и парно.

Предложенията на "Възраждане", внесени на първо четене, бяха подкрепени от ГЕРБ-СДС и от ДПС. Цончо Ганев от вносителите обвини властта в липсата на подкрепа в условията на задълбочаващата се криза:

"Има остра нужда хора, които се борят и в края на месеца са пред избора, дали да си платят тока и режийните разходи, или да си купят храна и лекарства. Има нужда точно тези хора да бъдат подпомогнати в този момент поне да могат да си платят елементарните хранителни продукти, защото е много лесно от тази трибуна и в тази зала да обясняваме как нещата се случват, правителството работи, не, правителството не работи!".

Депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" нарече "популизъм" предложенията на "Възраждане" и припомни, че управляващите подготвят антикризисни мерки:

"Даже този петък ще бъде следващата среща, където се надявам, че вече ще бъдат крайно решени. От друга страна вашето предложение е просто неизпълнимо, то, като повечето ваши предложения, е едно недобро предложение, едно популистко предложение, което няма как да се случи".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев