АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛИСТИТЕ ОТ „АЗОВСТАЛ“ ПРЕДЛОЖИЛИ ДА РАЗМЕНЯТ ЦИВИЛНИ ГРАЖДАНИ СРЕЩУ ХРАНА И ЛЕКАРСТВА

Въздушен удар по територията на "Азовстал"
05.05.2022 / 11:16

Украинските националисти от полка "Азов" и части на териториалната отбрана, които са се барикадирали в "Азовстал", предложиха да обменят цивилни граждани за храна и лекарства. това разказа за РИА Новости представител на щаба на руската операция за освобождаване на предприятието в Мариупол.

Руските военни вече са се срещали с такива методи в Сирия, когато са водили преговори с терористите от ИДИЛ. Те също са предлагали да освобождават цивилни заложници срещу храна и медикаменти.

"По време на преговорите те ни предложиха да разменим цивилни заложници за храна и лекарства. Условията на сделката – петнадесет заложника срещу тон продукти и лекарства. Предупредиха, че повече никого няма да пускат, вече само ще обменят“, каза събеседникът на агенцията, цитиран от "Труд".

Сега, по негови данни, в катакомбите на комбината най-вероятно се намират повече от 200 мирни жители, включително жени, деца и старци.

Представителят на щаба отбеляза, че руските военни вече са се срещали с такива методи в Сирия, когато са водили преговори с терористите от ИДИЛ. Те също са предлагали да освобождават хора срещу храна и медикаменти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев