АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩОБЪЛГАРСКИ ПОХОД ЗА МИР И НЕУТРАЛИТЕТ

Общобългарски поход за мир и неутралитет е насрочен за тази вечер в няколко града в България
03.05.2022 / 08:49

Общобългарски поход за мир и неутралитет е насрочен за тази вечер в няколко града у нас. В София граждани и граждански организации се очаква да се съберат в 18:30 часа на площад "Народно събрание".

"Смятам, че вече сме във фаза, която налага ескалиране на нашите протестни действия". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Лилия Божкова от Обединение "Родители“:

"Като майка на три деца, откровено се плаша от думата война и поради тази причина се старая и да не я употребявам. Искам моите деца да живеят в условия на мир и спокойствие. Ние сме най-бедната държава в Европейския съюз и според нашите скромни възможности приютихме част от бежанския поток на Украйна. Заплащаме тяхното спане, храната, все неща, които не сме направили за най-уязвимите хора в България, най-уязвимите прослойки в България".

Лилия Божкова обяви готовност за протест и утре.

"Не сме много спокойни от това, че ни се обяснява, че военната помощ щяла да се състои в ремонт на украинска военна техника", каза пред БНР режисьорът Константин Василев:

"Ако Народното събрание даде картбланш на правителството за военна помощ, това би могло да бъде използвано в един момент нуждите на Украйна и възможностите на България да се променят. Ние не знаем каква е волята на господин Петков, така че това нещо не ни успокоява. Това е стар политически номер. В текста, който се гласува пише едно, а ни се обяснява по телевизията друго".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев