АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕВОЗВАЧИТЕ ИСКАТ ОСТАВКИТЕ НА АСЕН ВАСИЛЕВ, ГРОЗДАН КАРАДЖОВ И НИКОЛАЙ СЪБЕВ

Магдалена Милтенова
28.04.2022 / 16:03

Превозвачите поискаха оставките на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, и на министъра на транспорта Николай Събев. От бранша изразиха недоволство от вчерашно изказване на Василев по техен адрес:

"Искаме оставката на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев заради изказването му вчера по отношение на транспортния бранш, заради арогантното поведение по отношение на нас, защото тук от тази трибуна той каза - протестират тези, които не плащат и не искат да плащат, но ще плащат. Искаме оставката и на министър Събев, заради това, че във вчерашния ден ние нямахме министър. Кой управлява, всъщност, в момента държавата - коалицията или партия "Продължаваме промяната". Тук е мястото и на коалиционните партньори в момента да излязат и да дадат своята позиция, заяви Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Планирано е целият транспортен сектор да спре работа на 18 май. Дотогава превозвачите ще подкрепят всички протести, организирани от работодателски организации.

"Това, че газът беше спряна и ние в момента ще плащаме 20% по-скъп газ, ще се отрази отново на превозвачите. Това е тема, която ние не искахме да захващаме в днешния ден, защото не искахме да се използва срещу нас по политически причини и да се каже, че ние търсим политически манипулации. Автобусите, които обслужват София, Бургас, Плевен, Варна, Перник, Благоевград, Самоков - всички тези автобуси са на метан", каза още Милтенова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев