АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕРГЕЙ ЛАВРОВ ПРЕДУПРЕДИ ЗА РЕАЛНА ОПАСНОСТ ОТ СВЕТОВНА ВОЙНА

 Сергей Лавров
26.04.2022 / 09:01

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш пристига на работно посещение в Москва. В програмата му са включени преговори с руския министър на външните работи Сергей Лавров и с президента Владимир Путин.

Очаква се Сергей Лавров да информира Антониу Гутериш за хода на така наречената от руските власти специална военна операция в Украйна.

В интервю, излъчено снощи в публицистичното предаване “Голямата игра” по Първи канал на руската телевизия, Лавров предупреди, че има реална опасност от избухването на трета световна война и че заплахата не трябва да бъде подценявана. В същото време той припомни, че Русия изхожда от подписаната през януари тази година от лидерите на "ядрената петорка" декларация. В нея се посочва, че в ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва.

Лавров изрази увереност, че конфликтът с Украйна ще приключи с подписването на мирен договор. "Параметрите ще се определят на онзи стадий на военните действия, на който този договор стане реалност", подчерта руският първи дипломат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев