АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИНОВ: БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СЕ ОГЪВАТ ПРЕД ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА

Костадин Костадинов
21.04.2022 / 12:54

Видях как българските управляващи се огъват пред външния министър на една чужда държава, коментира председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от парламентарната трибуна.

Вчера депутатите от парламентарната комисия по външна политика се срещнаха с министъра на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, който е на работно посещение у нас.

Ако искаме тук да се дава помощ на Украйна, очакваме да видим същото и по отношение на Ирак, коментира Костадинов. Той посочи, че в момента се води война в Ирак, където, по думите му, "Турция нахлу в неделя вечерта по начина, по който Русия нахлу в Украйна".

Костадинов коментира, че в Украйна се извършват военни престъпления безспорно и от двете страни, защото е война и, за съжаление, на война всички правят едно и също, ако искат да спечелят, а и двете страни искат да спечелят. Само че в нашите медии и от страна на българските управляващи се дава само една- единствена гледна точка - тази за Украйна, допълни той.

Вчера беше поставен въпросът за автономия на българите в Украйна, посочи лидерът на "Възраждане". По думите му това е било изтълкувано от някои от българските народни представители като руска пропаганда. "Не знам как още някой не се е сетил, че съществуването на България може да се изтълкува като руска пропаганда, според същите тези верни слуги на евроатлантизма в България", коментира той.

С оглед на пламенните слова за предоставяне на военна помощ за Украйна от страна на представителите на "Демократична България", ние от "Възраждане" ще подкрепим това тяхно предложение, но при едно условие - ако тази военна помощ бъде занесена в Украйна от парламентарната им група, а техните народни представители се включат като доброволци, за да помагат там, заяви Костадин Костадинов. Според него по този начин ще се решат два много сериозни външно- и вътрешнополитически проблема на България и на Украйна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев