АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШОЙГУ ДОКЛАДВА ЗА ПРЕВЗЕМАНЕТО НА МАРИУПОЛ. ПУТИН ОТМЕНИ ЩУРМА НА "АЗОВСТАЛ": БЛОКИРАЙТЕ ГО ТАКА, ЧЕ МУХА ДА НЕ ПРЕЛЕТИ!

 Владимир Путин и Сергей Шойгу в Кремъл, 21 април 2022 г. Снимка: kremlin.ru
21.04.2022 / 12:43

Въоръжените сили на Руската федерация и силите на Донецката народна република (ДНР) освободиха град Мариупол, съобщи министърът на отбраната ген. Сергей Шойгу на президента Владимир Путин в четвъртък, предаде ТАСС. Путин нареди да се отмени щурма срещу "Азовстал" от съображения за опазване на живота на руските военни.

На среща в четвъртък със Сергей Шойгу Владимир Путин нарече "нецелесъобразен" щурма срещу индустриалната зона "Азовстал" в Мариупол и нареди да бъде отменен. „Така е, когато трябва да мислим, тоест винаги трябва да мислим, но в този случай още повече за опазването на живота и здравето на нашите войници и офицери. Няма нужда да слизаме в тези катакомби и да пълзим под земята в тези промишлени съоръжения“, подчерта президентът.

„Блокирайте тази индустриална зона така, че муха да не прелети“, нареди Владимир Путин.

Путин също така нареди на Шойгу още веднъж да бъдат приканени всички, които все още не са сложили оръжие, да го направят. "Руската страна гарантира техния живот и достойно лечение в съответствие със съответните международни правни актове. На всеки пострадал ще бъде предоставена квалифицирана медицинска помощ", каза руският президент.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев