АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕТКО ДОБРЕВ: ЕВРОПА ТРЯБВА ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ СИНДРОМА „УКРАЙНА“ ЧАС ПО-СКОРО

Петко Добрев
18.04.2022 / 08:43

Каквото и да излъчват медиите в Европа, в полза на Зеленски и Украйна и в ущърб на Путин и Русия, очевидно не произвежда планирания ефект. Орбан и унгарците показаха на света, че мислят сериозно за своето бъдеще по начин, който не се харесва на САЩ и определени политически кръгове в Европа. Но това е тяхно суверенно право.

Политическите процеси във Франция също са доказателство, че французите не са съгласни с политика за сляпо подчинение на САЩ.

В крайна сметка фактите показват на всеки европеец, че американските интереси водят до войни, бежанци и инфлация. Нещо повече, в Европа бе създадена нова желязна завеса, която всяка минута убива демокрацията в Европа. Някога хората в комунистическия блок слушаха „Свободна Европа“, „Гласът на Америка“ и други западни станции, за да чуят укривани истини. Днес гледат руски тв канали, за да получат информация за реалността.

Само политически слепец не може да види, че сляпата подчиненост на САЩ и подкрепа на Зеленски и Украйна създават условия в Европа, които са най-добрата среда за силни лидери, които уважават историята и традициите на своите народи и държави. Орбан и унгарците явно не са разбирани от хора, които не изповядват техните ценности. Например в България Орбан е силно и постоянно критикуван от политици, които причисляват себе си към дясно мислещи, настроени антикомунистически и антируски. Но тези хора на фона на Орбан изглеждат като истински палячовци.

Днес, повече от 30 години след рухването на комунизма, тези същите наши политически герои искат да си напишат и антикомунистическа биография. Късно е. Орбан написа своята такава през годините на комунизма.

Затова и унгарците му вярват, защото е автентичен антикомунист, но и предан патриот, който поставя на първо място интересите на Унгария и унгарците. Дори и да имаше минимален шанс Орбан да загуби изборите, то самоубийствената политика на ЕС и заповедният тон на Зеленски към Европа, го бетонираха да управлява Унгария.

Подобен резултат видяхме и в Сърбия. Франция очевидно върви към момента, когато скритото недоволство от самоубийствената политика на ЕС ще избухне в Нова френска революция. А тя френската революция някога е родила и гилотината. Растящата инфлация може да роди новия де Гол. Но ако Франция може да роди новия де Гол, какво ли може да роди недоволна Германия?

Тепърва светът ще трябва да научава истината за Украйна. Досега научаваме истината казана от САЩ и Запада. Утре ще чуем и Путин и Русия. Кой е прав ще покаже времето.

Нищо чудно съдбата на НАТО, Байдън и европейския елит да зависи от подземията на Азовстал. Ако е вярно това, че там се намират високопоставени натовски офицери, включително и генерал от САЩ, то можем да станем свидетели как за 24 часа светът преобръща мнението си за събитията в Украйна.

И ако това е вярно, твърде е възможно опозицията на Байдън да използва напълно пълноценно подробности за войната в Украйна, които хвърлят сянка върху САЩ и него самия, включително да започне и процедура по неговото отстраняване.

Подземията на Азовстал ще покажат защо Путин води своите Пунически войни. За тези, които не знаят, Пуническите войни са водени между Рим и Картаген. Резултатът от войните – Картаген завинаги изчезва от историята. Майданът, който беше организиран с помощта на САЩ през 2014 години, практически предостави на американците една страна, която е голяма, ресурсна и съсед на Русия, както и с излаз на Черно море.

От стратегическа гледна точка това е територия бижу за амбициите на САЩ спрямо Русия. В продължение на 8 години САЩ и страни членки на НАТО създаваха най-надеждната си инвестиция срещу Русия. Инвестираха в младежите, които се настройваха срещу Русия. Инвестираха в армията на Украйна, като я подготвиха изключително сериозно.

Инвестираха както стана ясно в биолаборатории. Вероятно са имали намерението да превърнат Украйна в ядрена държава ако съдим по изявления на Зеленски. Неможе да се спори, че това е била изключително прецизно разработена американска стратегия по отношение на Украйна.

Според Путин руското разузнаване се сдобило с информация, от която става ясно, че в началото на март е трябвало да започне операция на украинската армия, която и днес се намира в Донбас и за два дни да приключи въпроса с руските бунтовници.

Но историята не винаги може да се предвиди на 100%. И Путин напълно оправда тази максима. Той просто изпревари замисъла на САЩ и Украйна и вероятно си спомни за един от знаковите римляни по време на Пуническите войни – Катон Стари, който е автор на знаменитата фраза „И все пак Картаген трябва да бъде разрушен“.

Че украинският Картаген ще бъде разрушен, е повече от ясно. Но защо Европа се подлага сама на икономически изтезания, следвайки наложената ѝ политика на санкции срещу Русия?

Както е ясно, че украинският Картаген ще бъде разрушен, така е ясно, че санкциите срещу Русия ще разрушат някога благоденстваща Европа. Дори и слепец ще забележи, че инфлацията в Европа, както и появилата се вече продоволствена криза са повече от очеизвадни.

Но управляващият елит на Европа трябва да знае, че недоволството на обикновените европейци вероятно в скоро време може да прелее в Европейско лято или Европейска есен.

И тогава същият този елит ще трябва да отговаря защо потънаха милиарди за помощ на Украйна? Защо насила предизвикаха жестока инфлация в Европа?

Допускам, че тези въпроси ще бъдат поставени първо по френските улици. Когато ги поставят и на улиците в Германия, то политическият елит на Европа ще трябва да обяви своята абдикация.

Обикновените европейци смятам, че не са съгласни и няма да приемат гибелната политика на санкции срещу Русия до последния добре живеещ среден европейски гражданин.

Обикновените европейци няма да допуснат тяхната Европа да бъде колонизирана от бившите им колонии.

Стандартът на живот на обикновения европеец е повече от застрашен. А смисълът на всяка една управленска политика не може и не трябва да бъде понижаване стандарта на живот на обикновения човек. Но в момента виждаме точно обратното в Европа.

Ето защо е необходимо Европа да се освободи от синдрома „Украйна“, защото така както е тръгнало стремглаво вървим към Европейско лято или в по-дългосрочен вариант Европейска есен.

Не е лошо да си припомним Договора за създаване на Европейската общност, подписан в Рим на 25 март 1957, изменен от Амстердамския договор:

„Твърдо решени да положат основите на един все по-тесен съюз между народите на Европа,

Решени да осигурят икономически и социален прогрес на своите страни, като посредством общи действия премахнат бариерите, които разделят Европа,

Като определят за основна цел на техните усилия постоянното усъвършенстване на условията на живот и труд на техните народи,

Като признават, че премахването на съществуващите пречки изисква съгласувани действия за да се гарантира стабилно развитие, балансиран търговски обмен и лоялна конкуренция,

Загрижени да укрепват единството на техните икономики и да осигуряват тяхното хармонично развитие посредством намаляването на различията, съществуващи между различните региони и изосталаността на по-слабо развитите области,

Като желаят да допринесат посредством общата търговска политика за постепенното премахване на ограниченията в международната търговия,

Като имат намерение да потвърдят солидарността, която свърза Европа и отвъдморските страни и като желаят да осигурят развитието на техния просперитет, в съответствие с принципите на Устава на ООН,

Решени чрез създаването на тези условия, да укрепят запазването на мира и свободата и обръщайки се с призив към другите народи в Европа, които споделят техния идеал, да се присъединят към техните усилия,

Решиха да създадат Европейската общност.“

И след като си припомнихме защо е създадена Европейската общност, е логично да запитаме елита на ЕС – Какво правите?

Времето ще покаже дали синдромът „Украйна“ няма да погуби сегашният политически елит на ЕС. Но едно е ясно –синдромът „Украйна“ разруши стандарта на живот на средния европейски гражданин.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев