АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

"ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА" СВИКВА УЧРЕДИТЕЛНО СЪБРАНИЕ В ПЛОВДИВ, ЗА ДА СТАНЕ ПАРТИЯ

Очаква се Кирил Петков и Асен Василев да бъдат избрани за съпредседатели на партията
15.04.2022 / 08:45

Водещата формация в управлението "Продължаваме промяната" ще стане политическа партия с учредително събрание, насрочено за днес в Пловдив.

На последните парламентарни избори формацията използва регистрацията на три малки партии, за да участва във вота.

След 4 месеца начело на управлението в страната политическият проект на Кирил Петков и Асен Василев "Продължаваме промяната" (ПП) ще се превърне в партия. Пловдив е избран за учредителното събрание на формацията не само защото е роден на министър-председателя Кирил Петков, но и защото там формацията постигна един от най-добрите си резултати на изборите през ноември 2021 г. Тогава заради липсата на време за учредяване на партия ПП участва във вота като коалиция с три мандатоносителя – партиите "Волт", "Средноевропейска класа" и Социалдемократи.

Събитието започва тази вечер в 18 часа. Очакват се над 600 делегати от цялата страна.

По закон на учредителното събрание трябва да присъстват най-малко 500 граждани с избирателни права, да бъде приет Устав, Учредителна декларация и ръководни органи.

Учредителната декларация вече беше публикувана на сайта на формацията. В нея като основни цели са посочени нулева толерантност към корупцията, спиране на течовете на държавни средства, достоен живот за българските пенсионери и подкрепа за социално уязвимите хора, качествено образование, работещо здравеопазване и др.

Очаква се Петков и Василев да бъдат избрани за съпредседатели.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев