АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БУРНИ ДЕБАТИ В ПАРЛАМЕНТА ЗАРАДИ ЗАКРИВАНЕ НА СПЕЦИАЛИЗИРАНОТО ПРАВОСЪДИЕ

Народно събрание
14.04.2022 / 12:08

Остри дебати за закриването на специализираната прокуратура в парламента. От управляващата коалиция изказаха съмнения относно почтеността на специализираната прокуратура, предаде БГНЕС.

„Закриването на специализираните съдилища не означава, че никой няма да се бори с този феномен, но означава, че най-накрая някой ще започне да се бори с корупцията. Този епилог трябва да се случи, за да започне нещо, което не познаваме в последните 15 години, а именно качествена и правова борба с корупцията“, каза Крум Зарков от БСП.

„След като се мобилизирали такава силна международна подкрепа към специализираната прокуратура, може да споделите с тази международна общност, че тези в специализираната прокуратура са тези, които искаха СРС спрямо протестиращите граждани през 2020 година“, каза Атанас Славов от „Демократична България“.

От опозицията заявиха, че специализираната прокуратура си върши работата, а обвиненията за нейната безполезност са манипулативни.

„Не ние сме мобилизирали нечии структури. Хората ни управляват и виждат какво се случва. За мен вие говорите празни приказки, които се опитвате да насаждате и през министър Рашков. Нищо не се доказа“, каза Анна Александрова от ГЕРБ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев