АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН: СБЛЪСЪКЪТ С АНТИРУСКИТЕ СИЛИ В УКРАЙНА БЕШЕ НЕИЗБЕЖЕН, БЕШЕ ВЪПРОС НА ВРЕМЕ

Президентът на РФ Владимир Путин
12.04.2022 / 13:57

Сблъсъкът с антируските сили в Украйна беше неизбежен, беше просто въпрос на време. Това заяви руският президент Владимир Путин във вторник по време на разговор със служители на космодрума "Восточный", съобщава ТАСС.

„Украйна започна да се превръща в антируски плацдарм, там започнаха да растат отдавна съществуващите кълнове на национализма и неонацизма“, заяви Путин. „Разрастването на неонацизма беше специално отглеждано и сблъсъкът на Русия с тези сили беше неизбежен, те само избраха времето за атака“, подчерта руският президент.

Владимир Путин подчерта, че последвалите събития са показали колко дълбоко са израснали неонацистките идеи в Украйна. "Това е очевиден факт. Неонацизмът, за съжаление, стана факт от живота в една доста голяма страна, близка до нас. Това е очевидно нещо: беше неизбежно, единственият въпрос беше времето", добави той.

Путин отбеляза, че при постигане на целите на специалната военна операция Русия помага на хората в Донбас, а от друга страна „взема мерки за гарантиране на сигурността на самата Русия“. "Очевидно нямахме друг избор, така е. И няма съмнение, че целите ще бъдат постигнати", завърши той. „Целите са напълно разбираеми, благородни са“, подчерта Путин. „Основната цел е да се помогне на хората в Донбас, хората от Донбас, които ние признахме, бяха принудени да направят това, защото киевските власти, тласкани от Запада, отказаха да спазват споразуменията от Минск, насочени към мирно решаване на проблемите на Донбас“, добави руският президент.

Путин припомни, че президентът на Украйна Владимир Зеленски публично е заявил, че Киев не харесва нито една от точките на споразумението Минск-2, „други официални лица казаха, че изпълнението на Минските споразумения е невъзможно“. "Те публично отказаха това. Е, просто е невъзможно да продължим да търпим този геноцид, който продължи осем години", каза още Владимир Путин.

По думите му, руските въоръжени сили в хода на специална военна операция "действат смело, компетентно, ефикасно и ефективно, използват най-модерните видове оръжия", съобщава още ТАСС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев