АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕНИС ПУШИЛИН: ПРИСТАНИЩЕТО В МАРИУПОЛ Е ПОД КОНТРОЛА НА СИЛИТЕ НА ДНР

 Денис Пушилин
11.04.2022 / 19:03

Въоръжените сили на Донецката народна република (ДНР) взеха под свой контрол пристанището в Мариупол. Това заяви ръководителят на ДНР Денис Пушилин в ефира Първи канал на руската държавна телевизия, цитиран от ТАСС.

"Що се отнася до пристанището в Мариупол, той вече е под наш контрол", заяви той.

По-рано Пушилин обяви, че силите на ДНР ще увеличат интензитета на сраженията с украинските войски, предаде БТА.

"Сега интензитетът на операциите ще бъде увеличен", изтъкна Пушилин, ръководител на самопровъзгласилата се република в Източна Украйна.

"Колкото повече отлагаме, толкова повече страда цивилното население, което е заложник на ситуацията. Идентифицирахме райони, в които някои действия трябва да бъдат ускорени", каза Пушилин.

Припомняме, че в пристанището в Мариупол е блокиран корабът "Царевна" със 17 души екипаж на борда. В неделя от Народната милиция на ДНР обявиха, че украинските националисти са завзели два чуждестранни кораба в Мариупол и държат екипажите им като заложници. Според тях един от двата кораба е българският „Царевна”.

Българските власти категорично отрекоха съобщенията. Днес капитанът на кораба Павел Павлов обяви в разговор с Даниел Стефанов, корабен мениджър на фирмата оператор, каза, че на борда на кораба няма чужди лица и всички моряци са добре.

„Водят се военни действия в район, който е по-отдалечен от кораба. Екипажът не е бил заплашван от никоя от страните“, разказва кап. Павлов.

Той е категоричен, че новината в медиите, че корабът е завладян, не отговаря на истината.

Моряците са в добро състояние, здрави са, имат храна и провизии за 15 дни, обяснява още кап. Павлов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев