АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛЪЖИТЕ СЕ ОСИГУРЯВАТ САМО С ОЩЕ ЛЪЖИ

Д-р Илия Илиев
08.04.2022 / 14:14

Няма разследване и съд, но има присъда, има и пакетни санкции, а Путин е Касапин

От над 190 членки на ООН 140 не се присъединиха към санкциите срещу Русия

По отношение на обектите за натиск колективният Запад не се хаби да търси доказателства за обвиненията си. За посочените за противници – още по-малко, присъдите и наказанията следват автоматично. Законите и правилата са за вътрешна употреба, и то с много изключения. Мирно протестиращите пред Капитолия във Вашингтон м. г. бяха обявени за „вътрешни терористи“. Президент Байдън нарича руския президент Путин „убиец“, тези дни и „касапин“, butcher.

Наложиха го като етикет, хаштаг. Произнася се „буча“. Вързаха го със селището Буча край Киев, манипулативно за слуха на доверчива публика внушение. Където отстъпващите „путински убийци“ били натръшкали по главната улица трупове на мирни украинци. Нескопосно, явно аварийно скалъпено мероприятие, пълно с противоречия и абсурди. Почти едномоментно в „свободните“ медии тръгва синхронизирана кампания срещу Касапина и военните „главорези“.

Осъдителната присъда вече е произнесена, поредният пакет санкции очевидно е бил своевременно подготвен. Приложен незабавно под акомпанимента на гневни проклятия на възмутени политици. Лъжите се осигуряват само с още лъжи. Председателят на ЕС Шарл Мишел се усетил шокиран от „ужасяващите снимки на зверствата, извършени от руската армия в Буча“. Възнамерявал да помогне в събирането на доказателства, та виновните да се изправят пред съд. Не можеше ли първо да изчака доказателствата, а чак после да сочи, кой е извършил престъплението?

Професор Дидие Ребю, директор на Института по криминология и наказателно право в Париж, казва: „Разследването на военно престъпление изисква разследвания на място чрез събирането на доказателства, но и на свидетелски показания.“ Няма разследване, но има присъда, а Путин е Касапин. Има и пакетни санкции, има опити за забраняване на всичко руско. За целта са мобилизирани, обучени, въоръжени и нахъсани срещу братята си украински военни и особено наказателни формации. И го правят от осем години в Донбас, а в други области и градове на страната действат спецслужбите.

Избиват и тероризират руснаци и рускоезични украинци, но Запада е яростно против Русия да брани руснаците. Русия не рухва под „адските“ санкции и приключва със специалната операция в Украйна, а това вбесява враговете u. Ония ценности пречат на общочовеците на Запад да забележат системните нарушения на човешки права и множеството престъпления.

Дори Пентагонът заяви, че не може да потвърди или отрече съобщенията за събитията в Буча. Но заблудата е потребна на Запада в многовековната му геополитическа война с Русия. Както му беше изгодно да разруши Югославия. Започна се с мероприятие за масова заблуда на световното обществено мнение в Сребреница, подобно на сегашното в Буча. Бившия агент на ЦРУ Робърт Беър в интервю във WebTribune споделя:

„През 1991-1994 г. в Югославия финансирахме различни НПО-та, опозиционни партии и отделни политици, които да подклаждат омразата. Сребреница беше просто политически маркетинг! Вината за случилото се е на босненците, сърбите и американците, но беше хвърлена на сърбите. Много хора бяха погребани като мюсюлмани, а всъщност бяха сърби или от други националности. Градът бе пожертван, за да имат САЩ мотив да атакуват сърбите за техните т. нар. престъпления.“

Леон Панета, бивш директор на ЦРУ, министър на отбраната при Обама е пределно откровен: „Ние сме в прокси война с Русия… Начинът е да влезем и да убиваме руснаци… самите ние да удвоим усилията си, да предоставим толкова военна помощ колкото е необходима на украинците, за да продължат те битката срещу руснаците… украинците да отиват да убиват руснаци.“

До последния украинец да се нанасят щети на Русия, никаква дипломация! Значи трябва да се гонят руските дипломати от мисиите в страните от ЕС по много накуп, да се натирят посланиците на Москва. Които фактически представляват лично държавния глава и точно затова да бъдат оплювани. Междувременно в Унгария изборите печели Орбан, в Сърбия ги печели Вучич, в Германия освиркват канцлера Шолц, в Париж предизборно хулят Макрон, в Щатите – управляващите демократи. Губернаторът на Тексас Грег Абът е наредил нелегалните емигранти да се товарят на автобуси и насочват към Вашингтон.

Логично е тези реакции на запад от Украйна да се увеличават, изострят и да разтърсват властите. Напълно очаквано е да възникват социални конфликти във връзка с опасно нарастващия брой бежанци от изток. Особено предвид травматичното за населението в Евросъюза надигане на икономическата криза. Както и на наложеното рязко увеличаване на въоръженията на страните в НАТО с оглед напомпването с печалби на американския ВПК.

Значи още по-настървено да се санкционира Русия! Да се гонят руски учени, артисти, спортисти, студенти или просто граждани, което явно напомня някогашни нацистки практики. С всички сили да се охрачва руския президент! Както преди Милошевич, Саддам и Кадафи да бъде представян за убиец, военен престъпник, касапин, луд, болен от рак, опасен за света, подпалвач на войни, готов да атакува с химическо оръжие или направо да натисне Онова копче.

По отработения отскоро механизъм „много прилича“ – highly likely. Нighly likely отровеният в Солсбъри бивш британски агент Скрипал си е жив, жива е и „отровената“ му щерка, следствието по случая не е приключило, но са посочени виновните в Москва, присъдата във вид на санкции е приведена в изпълнение. Нищо конкретно за „новичока“. Същото и в Чехия с взривове в складове за старо оръжие – доказателства никакви, но руското военно разузнаване е виновно.

И в Украйна се произвеждат мероприятия като онова в Сирия с момчето, поливано с маркуч уж след химическо отравяне, каквото то само призна, че не е имало. Доказано нито Сирия има химическо оръжие, нито Русия, където е ликвидирано под международен контрол. В САЩ и Великобритания обаче не е ликвидирано. Забранява се да се споменават такива факти в медиите на Запад и у нас, цензурата е плътно наложена, посмелите да я нарушат биват прогонвани.

Има и изненадващи изключения, има ги все още на терена на „Труд“ и още две-три издания. Ето и в „Ню Йорк Таймс“ информация за садистичната саморазправа на украински военни с ранени руски войници в село западно от Киев: „Публикуваното в понеделник в социалните мрежи видео, което показва как група украински войници убиват пленени руски войници, се потвърждава. “ В западна Украйна днес Джавелина е много популярно име…

Пропуква се тежкото информационно покривало над медиите, а това огромно за воденето на хибридни войни превъзходство е последното, с което САЩ безспорно разполагат. И все повече им е нужно. „Демокрацията е само внушение, което изобщо не може да бъде истина“, писа Карл Попър. Позна.

От над 190 членки на ООН 140 не се присъединиха към санкциите срещу Русия. Виждат ясно какви са Ония ценности: грабеж, расизъм, омраза, репресии, незаконни, но легитимни войни, унищожение във вид на канцелиране.

С последващ начин на живот, описан от шефа на Световния Икономически Форум Шваб в книгата му „Голямото зануляване“. Основната идея е ликвидиране на собствеността дори върху собственото тяло. Животът на средния човек да се сведе до материално съществуване. Същността му е. Мейнстриимът на индивидуалистичната и подвластна на техно-масмедийната идеология е основен източник на наготово сдъвкан еднороден разказ, прочистен от „фейк нюз“.

Днес видимо разчовечват Русия, себе си донякъде вече успяха, утре възнамеряват да стерилизират от хуманност целия свят.

Д-р Илия Илиев

trud.bg

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев