АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА РОМИТЕ

8 април - Международен ден на ромите
08.04.2022 / 08:38

На 8 април ромите по цял свят почитат своите жертви през втората световна война. Преди 30 години организацията на Обединените нации и ЕС обявяват осми април за международен ден на ромите.

По този повод в президентството държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчат грамотите на победителите от ученически конкурс, организиран от центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".

По късно в МС вицепремиерът по ефективно управление и председател на националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към правителството Калина Константинова ще се срещне с представители на неправителствения сектор.

Гражданските организации ще представят свои успешни проекти на регионално и национално ниво. Очаква се в събитието да участват постоянният представител на Световната банка за България Фабрицио Дзарконе и представителката на УНИЦЕФ у нас Кристина де Браун.

В Народното събрание ще бъде открита изложба със снимки и разкази на участници в информационната кампания "Да открехнем вратата". Експозицията показва обичаите, традициите и мечтите на ромската общност и ще бъде открита в 11 ч. в Клуба на народния представител в парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев