АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АПИ И СЕМ ВЪВ ФОКУСА НА РАБОТАТА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Народно събрание
07.04.2022 / 08:47

Проект на решение за предприемане на действия във връзка с констатирана опасност от настъпване на невъзможност за поддръжка на пътищата у нас от Агенция „Пътна инфраструктура“. Това ще обсъждат днес на първо четене в Народното събрание.

В мотивите на вносителите се посочва, че има риск да се стигне до прекратяване на поддръжката на републиканската пътна мрежа преди да бъдат избрани новите изпълнители и да се сключат договори с тях.

Този риск може да бъде преодолян само ако със свое решение НС даде възможност на АПИ да продължи да възлага по настоящите действащи договори за текущ ремонт и поддържане до избора на нов изпълнител.

За да започне отново ремонтът на 278 недовършени обекти – пътища, мостове, би било възможно единствено след решение на парламента.

Проекторешението предвижда АПИ да заплати от бюджета за 2022 г. 50 на сто от всички финансови задължения на агенцията, възникнали по изпълнените дейности, възлагани на база на договорите за извършване и поддръжка на републикански пътища. Пътната агенция ще трябва да плати 100% от всички финансови задължения на АПИ, възникнали по договорите.

През 2021-22 г. са изпълнени, но неразплатени дейности по договори за над 1 млрд. лева.

Парламентът трябва да утвърди и правила за избор на нови членове на Съвета за електронни медии от парламентарната квота. До средата на април парламентарните групи и депутатите ще могат да правят предложения за двамата нови членове. Мандатът на София Владимирова и Розита Еленова изтича на 27 април.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев