АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КАБИНЕТЪТ ПОИСКА ОТ ПРЕЗИДЕНТА ДА УВОЛНИ ШЕФА НА НСО

Лена Бориславова
06.04.2022 / 18:42

Правителството ще поиска от президента да освободи от поста му началника на Националната служба за охрана генерал Емил Тонев. Мотивът е, че видеозаписи от входовете на Министерския съвет са предадени на прокуратурата без знанието на премиера, обяви говорителят на кабинета Лена Бориславова:

"А именно на основание тежко нарушение и системно неизпълнение на служебните задължения, както и извършване на действия, които накърняват престижа на Националната служба за охрана. Премиерът не е бил уведомен. Ние разбираме за това предаване от медиите седмица, след като искането за предоставяне на тези материали е отправено и е резюлирано като спешно от господин Тонев да бъде извършено това предаване на Софийската градска прокуратура".

От прессекретариата на държавния глава заявиха, че президентът Румен Радев ще обяви решението си дали да отстрани началника на Националната служба за охрана, след като се запознае с мотивите, с които правителството иска от него такава стъпка.

Междувременно ген. Емил Тонев потвърди, че няма намерение да подава оставка и обясни, че началникът на НСО е длъжен по закон да предостави на прокуратурата материалите, които е изискала.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев