АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВАСИЛЕВ: ПРАВИТЕЛСТВОТО ГОНИ МИТРОФАНОВА ДО КРАЯ НА ДЕНЯ. ИСКА ОТ РАДЕВ ДА УВОЛНИ ШЕФА НА НСО

 Асен Василев
06.04.2022 / 14:04

Възможно е до края на дена правителството да излезе с позиция за руския посланик у нас Елеонора Митрофанова и обявяването й за персона нон грата.

Това заяви вицепремиерът Асен Василев на брифинг след заседанието на МС, в който участва и началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова.

„Нямам информация, продължава заседанието на МС. До края на деня е възможно правителството да излезе с обща позиция”, добави той.

По-рано в декларация от ПГ на „Демократична България” днес настояха руския посланик Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата.

Министерски съвет отправя предложение по президента Румен Радев да освободи от длъжност началника на НСО, заяви говорителят на кабинета Петков Лена Бориславова.

В мотивите тя изтъкна действията на ген. Емил Тонев по отношение на няколко обстоятелства.

Припомняме, че едно от тях би могъл да бъде инцидентът на Шипка, когато премиерът Петков бе замерян със снежни топки. Тогава президентът Радев защити ген. Тонев като каза:

„Няма пробив в Националната сигурност, има пробив в здравия разум. Не е работа на НСО, на ДАНС или на МВР да рият сняг пред премиера. Тяхната работа е да го предупредят за възможни провокации и да гарантират неговата сигурност. Те това и направиха и получиха неговата благодарност.“

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев