АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДНР: УКРАИНСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ НЕ ОСВОБОЖДАВАТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ КОРАБИ В МАРИУПОЛ И ГОТВЯТ ПРОВОКАЦИИ

“Царевна” са блокирани втори месец в украинското пристанище Мариупол.
05.04.2022 / 15:10

18 български моряци на кораба “Царевна” са блокирани втори месец в украинското пристанище Мариупол.

Извънредно изявление на говорителя на Народната милиция на Донецката народна република относно ситуацията в района на 05.04.2022 г. :

Украинските националисти, които държат пристанището на Мариупол, осъзнавайки поражението си, целенасочено разрушават инфраструктурата, както и намиращите се в нея чуждестранни кораби. Сега научихме за пожара и силния дим на турския кораб Azburg, плаващ под доминикански флаг, с двадесет украински граждани на борда.

Командването "Азов", в сътрудничество със специалисти от 83-ия център за информационни и психологически операции на Въоръжените сили на Украйна, продължава дейностите по създаване на фалшификати, целящи да обвинят в зверства войниците на Руската федерация и Донецката народна република, участващи в специална военна операция.

В тази връзка не изключваме възможността украинските ПР да са продължили да унищожават чуждестранни кораби заедно с техните екипажи, представяйки това за резултат от артилерийски удари на руските сили.

Отделно от това бих искал да подчертая пренебрегването от страна на киевското ръководство на официалните искания за евакуация на шест чуждестранни кораба, които заедно с екипажите си бяха умишлено блокирани от националистите чрез миниране на пристанищните води още преди началото на специалната военна операция.

На свой ред официално заявявам, че частите на руските войски и войниците на Донецката народна република стрелят само по огневите позиции на украинските националисти.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев