АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ С ПЛАКЕТ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 25-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ

Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбеляза 25-годишния си юбилей
01.04.2022 / 10:58

С празничен концерт Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ отбеляза 25-годишния си юбилей. Сред гостите в зала „Сливен“ беше зам.-кметът по финансите Румен Иванов. От името на кмета Стефан Радев той връчи на директора на училището Дияна Костадинова почетен знак-плакет на Община Сливен и поздравителен адрес. В него сливенският градоначалник пожелава гимназията да съхрани творческия си дух и ентусиазъм, да продължи добрите традиции, да прокарва и утвърждава нови, още по-успешни.

„Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ носи името на един от най-големите лирици на съвремието ни и родом от Сливен – покойния поет Дамян Дамянов. През годините гимназията зае своето заслужено място сред сливенските училища. Оказа подкрепа и много от вашите възпитаници успяха да намерят своя път, следвайки мечтите си. Израснаха като достойни личности“, пише още в поздравителния адрес от кмета Радев.

Директорът на гимназията Дияна Костадинова благодари за оказаната чест, както и на своите колеги за усърдната работа през годините. Тя поздрави всички ученици, като подчерта, че вече 25 години гимназията показва, че само знания без в тях да се влага душа, не са достатъчни. Тя връчи на зам.-кметът Иванов плакет по повод 25-годишния юбилей на гимназията. Плакет на гимназията получи и председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който пожела на всички здраве, успехи, а на учителите, да продължат традициите, превърнали гимназията в училище по човеколюбие.

Поздравления по повод годишнината отправиха още първият директор на гимназията – д-р Екатерина Иванова и съпругата на покойния Дамян Дамянов – Надежда Захариева. Събитието уважиха също областният управител Веселин Вълчев, зам.-кметът Пепа Чиликова, представители на културни и административни институции в града, директори на сливенските училища, бивши и настоящи учители.

В програмата на концерта със свои изпълнения се включиха Детски танцов ансамбъл „Тракийче“, училищната група „Монолог“, клуб по спортни танци „Туида“ и театралната трупа на гимназията. Концертът бе част от проявите за отбелязване на 25-годишнината от създаването на гимназията.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев