АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЙКО БОРИСОВ Е ПРИЗОВАН НА РАЗПИТ В ПРОКУРАТУРАТА

Бойко Борисов
28.03.2022 / 08:28

Бившият премиер Бойко Борисов, пиарът му Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов са призован на разпит в следствения отдел на Софийската градска прокуратурата по разследването, заради което преди десетина дни прекараха 24 часа в ареста. Те ще дават повторно показания по сигнал за изнудване от Васил Божков.

На пресконференция миналата седмица укриващият се в Дубай бизнесмен обясни, че в продължение на години е бил принуждаван да плаща милиони, за да върни бизнеса му:

„20 процента от печалбата получаваше Влади Горанов. Тези суми са били милиони. Сумите през Севда са били по-малки…Всичко ставаше по нареждане на Бойко Борисов“.

Експремиерът отрече обвиненията:

„Никога, по никакъв начин, лев, евро, долар, стотинка, ако някой трябва да ми е носил, е Горанов. Ако ми е донесъл, аз се заклевам във внуците си, ще ходя, ще го кажа в понеделник същото, това го казах и декември месец, когато беше първата акция да ни маскарят“.

Две години и два месеца след твърдения на Божков, че е бил изнудван от Борисов, Горанов и Арнаудова, прокуратурата реши да направи опит да го разпита чрез видеоконферентна връзка. Разпитът обаче ще може да се реализира само, ако властите в Обединените арабски емирства разрешат.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев