АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРБ-СДС: ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗХОД Е ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ИЗБОРИ

Тома Биков
25.03.2022 / 12:29

България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, отколкото е била преди сто дни. Това каза заместник-председателят от ПГ на ГЕРБ - СДС Тома Биков в декларация от името на група.

"Вече сто дни България се управлява от правителство на промяната. Този период е достатъчен, за да се очертаят тенденциите, които задава едно управление. Последните сто дни бяха период на безвремие, невъзможност на взимане на адекватни решения, а от там и на задълбочаване на поредицата кризи, пред които е изправена страната. Първата криза е политическата криза. Вместо да положи усилия за консолидиране на обществото и политическата система в името на по-ефективен отговор на предизвикателствата, правителството ясно показва, че не е в състояние да обедини около себе си дори управляващото мнозинство", каза още Тома Биков.

Според него с всеки изминал ден разломите в коалицията стават все по-видими.

По думите му инстинктът за разрушение се е превърнал в основно основание за съществуването на коалицията, а обещанията за съдебна реформа са потънали в безидейността. Той отбеляза, че бюджетът не е отговорил на финансовите предизвикателства пред страната.

"За втори пореден път след актуализацията на бюджета за 2021 г. Асен Василев не е в състояние да прогнозира икономически тенденци и за няколко седмици напред. Това поставя държавата, бизнеса и домакинствата в ситуация на непредвидимост, несигурност и безперспективност. Настоящото управление и най-вече министърът на финансите носят отговорност за мащабната ценова криза, която беше предизвикана от цените на енергоносителите", каза още Тома Биков.

"Политическата криза, насочването на националната енергия към реваншизъм, отслабиха позициите на България в международен план. Основният приоритет на настоящото управление не е защитата на националния интерес, а съхраняването на неспасяемите вътрешнокоалиционни баланси", каза още Тома Биков. По думите му приоритетите на управлението са свързани с феодализиране на секторите.

Тома Биков каза, че днес България е по-бедна, по-слаба и по-разединена, отколкото е била преди сто дни. "Отговорността за този резултат не е на опозицията, а на управляващите", каза още Биков.

Днес българският партиен живот изглежда като Кирил Петков – объркан, каза още депутатът и заяви, че според ГЕРБ единственият изход от създалата се ситуация е оставка на правителство, разпускане на 47-ото Народно събрание и свикване на предсрочни парламентарни избори.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев