АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЖКОВ: ДАВАЛ СЪМ НА ВЛАДИ 20% ОТ ПЕЧАЛБАТА НА БИЗНЕСА - ТОВА СА МИЛИОНИ, И НА СЕВДА- ЗА ДРУГИ НУЖДИ

Васил Божков - пресконференция
24.03.2022 / 11:42

Давал съм пари и на Влади, и на Севда, заяви от Дубай бизнесменът с 19 обвинения Васил Божков на пресконференция.

Той уточни, че на бившия финансов министър е давал милиони, на бившата пиарка на МС - по-малко. Парите били и в евро, и в лева. В евро било по-удобно, защото били по-малко като обем и по-лесно се носели.

Парите за Владислав Горанов били 20% от печалбата на хазартния му бизнес. Всичко беше по нареждане на Бойко Борисов, натискът беше много голям, подчерта бизнесменът.

Схемата е "Бойко решава" и "Бойко ме праща", подчерта той.

Готов съм да се върна в България веднага, когато имам физическата възможност за това. Заради административните спънки, които прави прокуратурата, аз не мога да напусна Дубай. Ако прокуратурата бъде така добра да махне червената бюлетина от Интерпол, аз ще се върна на следващия ден пред съответните органи, каза още бизнесменът Васил Божков на онлайн пресконференция.

"ОПГ-то, за което говори Бойко Рашков - аз не го разбирам. Ако бях ОПГ с Борисов, аз нямаше да съм в Дубай. Бизнесите ми щяха да съществуват. Не може един човек, който е пострадал, да е ОПГ с Борисов - видяхте колко закона бяха нарушени при атаката срещу мене", заяви бизнесмена по повод думите на силовия министър Бойко Рашков, че Божков е в организирана престъпна група с Бойко Борисов.

От две години моите сигнали стоят във всички институции, чакам резултат, допълни той.

Бизнесменът Васил Божков, който се подвизава в Дубай след като прокуратурата му повдигна 19 обвинения, дава извънредна пресконференция. Това се случва няколко дни след ареста на ескпремиера Бойко Борисов, пиарката му Севделина Арнаудова и финансовият му министър Владислав Горанов. Причина за задържането им е сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ до вътрешния министър Бойко Рашков, в който са описани твърдения на Васил Божков, собственик на Националната лотария, че е бил изнудван. След ареста им Божков написа във фесбук, че те са задържани след негови показания в евророкуратурата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев