АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АСЕН ВАСИЛЕВ: БОРИСОВ Е РАЗСЛЕДВАН ЗАРАДИ ЩЕТА В БЮДЖЕТА ЗА 556 МЛН. ЛВ.

Асен Василев
18.03.2022 / 11:44

Това, което мога да ви кажа, е, че най-накрая се действа. Това заяви вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова, съобщава бТВ.

„Изглежда, че най-накрая се действа по сигнал на господин Божков и по доклада на Агенция държавна финансова инспекция от миналото лято. Ако си спомняте АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. лева заради бездействието на комисията по хазарта на пряко подчинение на господин Горанов“, коментира финансовият министър.

„Това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия да се защитят тези 556 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една поне малка стъпка в тази посока“, посочи Асен Василев пред журналисти в Народното събрание

„Политическа чистка, каква политическа чистка. Момент, само за да има политическа чистка, трябва някой от тези лица да е във властта“, продължи Василев. "Знаете ли какво е репресия? Хайде да си говорим за репресия искате ли? Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните. Репресия, когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада, за да го гледат всички да го снимат всички това е репресия", подчерта министърът.

Асен Василев заяви, че не знае случващото се вчера и днес да е във връзка с евентуалното предоставяне на оръжия на Украйна. „Държавата не може да даде и един пирон без подпис на Министерство на финансите, а при нас не е постъпвало такова искане по никаква форма за каквито и да е оръжия", заяви той.

Относно ареста на Арнаудова, за който се твърди, че е станал пред очите на съпруга и детето ѝ, Василев посочи, че не знае някой да е разбил вратата и да е сложил белезници.

Той припомни, че това което се случва сега, се е виждало и на европейско равнище с арестите на бившия френски президент Никола Саркози и бившия канцлер на Австрия Себастиан Курц.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев