АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАДЪРЖАНИ СА БОЙКО БОРИСОВ И ДРУГИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ

 Бойко Борисов
17.03.2022 / 22:07

В ход е мащабна операция на ГД „Национална полиция“ във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, съобщават от пресцентъра на вътрешното министерство.

Извършват се претърсвания и изземвания на много адреси.

Към момента са задържани бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър на финансите Владислав Горанов, бившият председател на финансовата комисия в парламента Менда Стоянова и пиарът на ГЕРБ Севдалина Арнаудова.

Действията продължават.

"Няма никой над закона!". Този пост е публикувал в личният си във Фейсбук профил премиерът Кирил Петков.

Очевидно става дума за извършените тази вече арести на бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и други висши представители на бившата управляваща партия.

Малко по-късно източници от ГЕРБ заявиха за БНР, че Борисов не е задържан, но потвърдиха, че в дома на бившия премиер в Банкя има полицейско присъствие - над 10 полицаи са в къщата. След 20 часа полиция е влязла и на други адреси на членове на ГЕРБ, както и на представители на едрия бизнес.

До момента от МВР не дават повече информация, предполага се, че в акцията участва и европрокуратурата.

Междувременно малко преди 21:30 часа МВР изтри от сайта си съобщението за акцията.

Пред дома на Бойко Борисов в Банкя се събраха симпатизанти и активисти на ГЕРБ. Според председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова Борисов не е задържан, а претърсването в дома му е започнало без присъствието на адвокато му Менко Менков. Атанасова обвини МВР и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че разпространяват фалшиви новини.

Опозицията обвинява управляващите в полицейщина и нарушаване на основни права.

Говорителката на Главна прокуратура Сийка Милева коментира, че прокуратурата не е уведомявана, но по закон при неотложни действия тя трябва да бъде уведомена в рамките на 24 часа.

Според Атанасова акцията е репресия срещу опозицията.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев