АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА ЩЕ ПЛАТИ ЦЕНАТА ЗА АМБИЦИИТЕ НА ЗАПАДА ЗА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО

Президентът на РФ Владимир Путин
16.03.2022 / 18:47

Руският президент и за момент не даде и да се помисли, че е готов на отстъпление. "Няма да позволим Украйна да служи като плацдарм за агресивни действия срещу Русия", каза той.

Според него отношението на Запада към руснаците наподобява на "погром“, но "блицкригът" на санкциите на Запада срещу Русия се е провалил. "Западът свали маската си на цивилизованост и започна да се държи войнствено. Това навява сравнение с антисемитските погроми на нацистите“, нападна още той.

Путин обяви, че за разлика от Запада Русия ще уважава собствеността, което може да се тълкува и като негов отказ от национализация на западни активи. Той отбеляза, че доверието в долара като световна резервна валута се срива.

"Конфискацията на чуждестранни активи на Русия и бизнеса - урок за руските предприемачи, няма нищо по-надеждно от инвестициите у дома", обяви той и добави: "Искам да се обърна към гражданите на западните страни. Опитват се да ви убедят, че настоящите ви проблеми са причинени от Русия. Всичко това е лъжа".

Според президента, Русия осъзнава с какви ресурси разполага "Империята на лъжите" на Запада, но тя е безсилна пред истината и справедливостта и Москва последователно ще оповестява своята позиция пред света.

"Позицията ни е честна и открита и все повече хора я чуват, разбират и споделят", обяви той.

Против Русия е разгърната масирана атака в киберпространството, задействана е "безпрецедентна информационна кампания" с участието на глобалните социални мрежи, и всички западни медии, "чиито обективност и независимост се оказаха просто мит", обясни Путин.

"Ограничава се достъпът до информацията, обработват хората с огромно количество лъжи, пропагандистки фалшивки. Стигнаха дотам една от социалните мрежи да допуска призиви за убийства на руски граждани", аргументира се президентът.

"Принципиалните за бъдещето на Русия въпроси за неутралитета на Украйна, за нейната демилитаризация и денацификация ние винаги сме били готови и сме готови и сега да обсъждаме в хода на преговорите", изтъкна президентът.

Според Путин на режима в Киев му е безразлична съдбата на украинския народ, на него му е заповядано да създада "Анти Русия".

За нас е очевидно, че "западните покровители просто подтикват киевските власти към продължаване на квъропролитията, доставят нови и нови пратки въоръжения, снабдяват ги с разузнавателни данни и оказват и друга помощ, включително с военни съветници и наемници, отбеляза Путин.

Санкциите на Запада нанесоха сериозен удар по глобалната икономика, възникват проблеми с продоволствията и горивата по целия свят. Санкционният бяс на САЩ и техните съюзници не се споделя от държави, в които живее повече от половината от населението на света, изтъкна Путин.

"Арестите на активи и сметки на руски компании и частни лица в чужбина е урок за нашия национален бизнес - да влага средствата в собствената си страна", обясни президентът и припомни, че нееднократно е говорил за това.

Самите западни лидери не крият, че политиката им на сдържане, изолация и блокада на Русия е дългосрочна стратегия за удар по по цялата ни икономика, по всеки руски гражданин, обясни Путин и констатира, че санкционната политика на Запада към Москва носи всички белези на агресия.

Превод и редакция: Епицентър.бг

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев