АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АТАНАСОВА КЪМ МНОЗИНСТВОТО: ПРАВИТЕ ГРЕШКА СЛЕД ГРЕШКА

Десислава Атанасова
16.03.2022 / 10:25

"На коалиционен съвет не са се разбрали как да заменят изискванията спрямо управителя на Българска народна банка". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Десислава Атанасова от парламентарната трибуна, предаде БГНЕС.

Процедурата на Десислава Атанасова бе във връзка с казус дали предложението за процедурни правила за избор на управител на БНБ е прието в дневния ред или не, тъй като първоначално бе прието, а впоследствие бе поискано прегласуване, а гласуването при прегласуването беше отменено. В крайна сметка председателят на Народното събрание обясни, че предложението е прието.

"Отново прецедент в пленарната зала. В 09.15 часа вече няма кворум в Народното събрание, защото мнозинството на "Продължаваме промяната" не се регистрира. Нещо, за което месеци наред твърдяхте, че е прийом на опозицията. Защо ли се случва това? На коалиционен съвет вероятно не сте се разбрали как да замените изискванията спрямо управителя на БНБ с едни много по-ниски по отношение на образованието на кандидат за управител на БНБ. Уважаеми колеги, вие правите грешка след грешка така, както променихте противоконституционно изискванията за председател на КЕВР, сега се опитвате да го направите за една от най-старите български институции. Това обаче не остава незабелязано. Имайте предвид, че ние настояваме процедурните правила да бъдат обсъдени, защото НС е именно органът, който трябва да вземе едно такова решение", каза още Десислава Атанасова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев