АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИЕВ ОТНОВО ИСКА ОРЪЖИЕ ОТ ЗАПАДА

Украинци демонтират пътни знаци в Киев, за да объркат руските сили, 13 март 2022 г.
14.03.2022 / 11:56

Украинският външен министър Дмитро Кулеба призова Запада да изпрати оръжия на Украйна и да продължи да налага санкции срещу Русия, за да предотврати разрастване на конфликта и въвличане на други държави.

„Обръщаме се към тези, които се страхуват да не бъдат въвлечени в Трета световна война. Украйна отвръща на удара успешно. Искаме да ни помогнете да водим битката. Да ни изпратите всички необходими оръжия," написа Кулеба в Туитър.

Повече от 2500 жители на украинския град Мариупол са били убити след началото на руските военни действия в Украйна на 24 февруари, заяви междувременно президентският съветник Олексий Арестович в телевизионно интервю. Той се позова на информация от общинската администрация и обвини руските войски, че не допускат хуманитарна помощ до обсадения град.

10 хуманитарни коридора трябва да бъдат отворени днес в Украйна, съобщават от президентството в Киев. Очаква се да бъде осигурено движението на камиони с хуманитарни помощи и автобуси за евакуация, заяви във видеообръщение вицепремиерът Ирина Верешчук.

„За пореден път днес ще се опитаме да освободим движението за хуманитарния конвой с продукти и лекарства от Бердянск през Мангуш в град Мариупол“, посочи тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев