АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ ОБЯВИ, ЧЕ НАПУСКА СЪВЕТА НА ЕВРОПА

Кремъл
10.03.2022 / 12:35

"Враждебните към Русия страни от ЕС и НАТО продължават линията на разрушение на организацията и общото хуманитарно-правно пространство в Европа", аргументира се Москва. "Русия няма намерение да се примирява с вредителските действия на колективния Запад, който насажда "ред, основан на правила", с цел той да замени международното право, потъпквано от САЩ и техните сателити", се казва още в документа.

В изявление на ведомството се посочва, че руската страна не възнамерява повече да се примирява с "подривните действия", извършвани от западните страни.

"Русия няма да участва в превръщането на най-старата европейска организация в поредната площадка за магии на западното превъзходство и нарцисизъм. Нека се радват на общуването един с друг, без Русия", посочват още от външното министерство.

На 25 февруари, Съветът на Европа реши да ограничи правото на Русия в организацията заради военната операция в Украйна. Съветът уточни, че не изключва Русия и тя ще остане член на организацията и страна по конвенциите, включително Европейската конвенция за правата на човека.

Русия влезе в Съвета на Европа като 39-та държава член през февруари 1996 г. В същата година тогавашният президент Борис Елцин издава указ № 724, налагащ мораториум върху смъртното наказание.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев