АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ: ОСУЕТИХМЕ МАЩАБНАТА ОФАНЗИВА НА УКРАЙНА В ДОНБАС

Игор Конашенков
09.03.2022 / 08:47

Според говорителя на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков все още не е известно колко дълбоко са участвали САЩ и НАТО в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската армия, съобщава ТАСС.

„Специалната военна операция на руските въоръжени сили, проведена от 24 февруари, предотврати и осуети мащабно настъпление на ударни групи на украинските войски срещу Луганската и Донецката народни републики, които не са контролирани от Киев, през март т.г. година“, каза пред журналисти генерал-майор Игор Конашенков.

По думите му, това доказват секретни документи на командването на Националната гвардия, попаднали в ръцете на руските военнослужещи по време на специална военна операция. Според Конашенков все още не е известно колко дълбоко са участвали САЩ и НАТО в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската армия.

„Така засега остава неясен само един въпрос: колко дълбоко ръководството на САЩ и техните съюзници от НАТО са били замесени в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската междуведомствена групировка войски в началото на март. Всички онези, които толкова много ги е грижа за мира в Украйна днес", каза той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев