АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ВАТИКАНА ПОСОЧИХА ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА ЗАПАДА В УКРАЙНА

Карло Мария Вигано
08.03.2022 / 10:44

Ватиканският дипломат и бивш апостолически нунций в САЩ Карло Мария Вигано излезе с изявление, в което нарече намесата на НАТО и ЕС в украинската политика нелегитимна и разкритикува западния подход към цензурата.

„Създава се впечатление, че администрацията на Байдън, както и НАТО и Европейският съюз като цяло, умишлено искат да поддържат ситуация на очевиден дисбаланс и да направят невъзможен всеки опит за мирно уреждане на украинската криза“, цитира го РИА Новости . .

Вигано обърна внимание на манипулациите на „мейнстрийм“ медиите, чиято позиция сега отразява основната стратегия на Запада и се представя като единствено правилна. Представителят на Ватикана посочи и желанието на Запада да установи свои собствени правила в Украйна.

В същото време той призна, че на Киев много недопустими действия му се разминават - например преследването на рускоезичното население в страната, организирането на лаборатории под егидата на Пентагона и преследването на онези, които не са съгласни с настоящите украински власти.

„Нека украинците погледнат какво се случи със страните от Европейския съюз: <...> проспериращи и независими нации, различни по своята етническа, езикова, културна и религиозна специфика, се превърнаха в безформена маса от хора без идеали, без надежда , без вяра”, продължи разсъжденията си архиепископът.

https://pogled.info/svetoven/ot-vatikana-posochiha-istinskata-tsel-na-zapada-v-ukraina.140038

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев