АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕМИЕР И МИНИСТРИ ЩЕ ОТГОВАРЯТ НА ВЪПРОСИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Народно събрание
08.03.2022 / 08:38

Депутатите ще се съберат на извънредно заседание днес. В дневния ред е блиц и редовен парламентарен контрол, които трябваше да се проведат в петък, но по решение на Народното събрание заседанието беше отменено.

Народните представители ще изслушат премиера и неговите заместници по актуални въпроси. Според правилника това е всеки първи петък от месеца.

В редовният парламентарен контрол се очакват вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов, който ще разяснява договорите, сключени за строителството на АМ „Хемус“.

Образователният министър Николай Денков ще отговаря на въпроси на парламентарната група на „Възраждане“, свързани с края на учебната година за ученици, които са се обучавали онлайн.

Министърът на енергетиката ще даде информация за действията, които правителството е предприело, за да гарантира енергийната сигурност на страната.

50 въпроса има групата на ДПС към вътрешният министър Бойко Рашков. Всички представляват едно и също питане, а то е свързано с оказан натиск от страна на МВР по време на предизборната кампания, както и в изборният ден.

Заседанието на Народното събрание започва в девет часа.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев