АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАДЕВ: НАШ ДЪЛГ Е ДА ПАЗИМ ИСТОРИЯТА СИ ОТ БЕЗРОДНИЦИ И ОСКВЕРНИТЕЛИ

Румен Радев
03.03.2022 / 20:02

Този 3 март е много тежък за нас, защото в момента сме свидетели на една братоубийствена война. Нека не допускаме тази братоубийствена война у нас.

Нека бъдем хора и както нашите предци търсеха спасение в Бесарабия, нека отворим домовете си за страдащите, призова президентът.

Да пазим историята си от домогванията на безродници и осквернители, призова президентът.

Тази година отбелязваме националния си празник, когато Родината ни приема бежанци, а войната бушува близо до нас. Воюват синовете на два братски народа, чиито деди са положили кости на нашата земя, сражавайки се рамо до рамо за свободата ни като воини от армията на цар Александър II, съкрушила Османската империя.

За нас, българите, сегашната братоубийствена война е особено болезнена. Затова първият ми призив днес е да не допуснем ожесточението, което опустошава земите на север, в Украйна, да се всели и в нашите сърца, да влезе в нашия дом. Нека и днес отворим обятия към всички бедстващи, така както нашите предци намираха закрила от робството в Киев, Одеса, Москва и Петербург.

Нека бъдем хора! Не, ние сме тук, за да почетем имената на нашите възрожденци и четници - на Паисий, Раковски, Левски и Ботев. И никоя памет не заслужава да бъде хвърлена на политическите бесове.

Наш дълг е да пазим историята си от безродници и осквернители, защото народ, който допусне да изгуби своята памет, е обречен да изгуби и своята свобода. Вечна слава на хилядите знайни и безимени герои, отдали живота си на свободата на отечеството, допълни той.

Той отбеляза, че на 3 март отдаваме почит и към "доблестните войни от освободителната армия" без значение дали са руснаци, беларуси, украинци или финландци.

Вечна слава на хилядите знайни и безименни герои, отдали живота си за свободата и независимостта на Отечеството!

Да живее България!

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев