АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗНОПОСОЧНИ РЕАКЦИИ В ПАРЛАМЕНТА НА СЪОБЩЕНИЕТО ЗА РУСКИ ШПИОНИ

Народно събрание
02.03.2022 / 16:05

Информацията за уличени руски шпиони предизвика разнопосочни реакции в парламента. Според зам.-председателя на Народното събрание и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Атанасов от „Демократична България“ прокуратурата е представила стари случаи.

„След дъжд качулка. Това са казуси отпреди няколко години. Сега се използва ситуацията, в която г-н Гешев да се опита да лустроса по някакъв начин имиджа на специализираната прокуратура, защото знае, че предстои тяхното закриване. Заради това е всичко. Погледнете внимателно и ще видите, че казусите са отпреди години“, каза Атанас Атанасов.

На противоположна позиция са ДПС. Зам.-председателят на парламентарната група на движението Хамид Хамид: „Искам да ви насоча вниманието върху работата на специализираната прокуратура и на прокуратурата в България. Че в Министерски съвет са взети решения тази прокуратура, която си върши работата и разкрива руските шпиони, да бъде закрита – този въпрос към вносителите на тези решения. Някой се притеснява да не им разкрият шпионите най-вероятно“

Председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски отказа коментар.

„Няма как да коментирам, нямам информация“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев