АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБРАТ: ОТТЕГЛИХА КАНДИДАТУРАТА НА ТАГАРЕВ, ПРЕДЛАГАТ НОВ ВОЕНЕН МИНИСТЪР

Драгомир Заков
01.03.2022 / 11:36

Министър-председателят оттегли предложението Тодор Тагарев да бъде избран от парламента за министър на отбраната. Да заеме мястото на Стефан Янев се предлага Драгомир Заков, дипломат от Брюксел.

Проектопредложението е публикувано на сайта на Народното събрание, минути преди извънредното заседание на парламента, предаде БГНЕС.

Във вчерашния ден, на извънредно заседание на Министерския съвет, премиерът Кирил Петков поиска оставката на Стефан Янев от поста военен министър Стефан Янев. Причината за това беше, че Янев е водел външна политика, различна от тази правителството, през Facebook. "Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Никой министър не може да каже, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Мой министър не може да ползва думичката "операция", вместо думичката "война". Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и друга страна вече са убити. Войници, които са на възраст по-малка от възрастта на моя дъщеря", обясни Петков.

Минути след започването на извънредното заседание на Народното събрание, на което да се гласува оставката на Янев от народните представители, депутатите излязоха в 30-минутна почивка за консултации по искане на парламентарната група на "Продължаваме промяната".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев