АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В БЕЛАРУС ЗАПОЧНАХА ПРЕГОВОРИТЕ МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА

Преговори
28.02.2022 / 15:48

На петият ден от началото на военните действия, в Беларус започнаха преговорите между делегациите на Русия и Украйна.

Официалните представители от президентството на Украйна обявиха, че настояват за незабавно прекратяване на огъня и изтегляне на руските сили от тяхната територия. От своя страна руската делегация коментира, че тяхната цел и желание е да бъде постигнато споразумение, което да "удовлетворява" и двете страни в конфликта.

Делегацията на Украйна пристига в Беларус

В началото на срещата министърът на външните работи на Беларус Владимир Макей, който пристигна малко преди това, заяви пред руските и украинските преговарящи, че двете делегации може да се чувстват в безопасност и че всичките им искания ще бъдат изпълнени.

Русия обяви, че иска да постигне споразумение с Украйна

Малко по-рано бе съобщено, че украинската делегация пристигна в района на украинско-белоруската граница, за да участва в разговори с представители на Руската федерация. Това съобщи в Туитър Министерството на отбраната на Украйна.

"Доколкото всеки час от продължението на конфликта означава загинали украински граждани, украински войници, ние безусловно сме заинтересовани да постигнем някакви договорености възможно най-бързо. Тези договорености безусловно трябва да бъдат в интерес и на двете страни", заяви преди началото на преговорите помощникът на руския президент и бивш министър на културата Владимир Медински. Той е част от преговарящата делегация.

По-рано в понеделник Беларус съобщи, че е подготвила място за провеждане на преговори между украинската и руската делегации, докато действията на Москва в западната ѝ съседка продължава вече пети ден.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев