АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЪЗРАЖДАНЕ“ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАРАДИ ПОЛИТИКАТА КЪМ КОНФЛИКТА В УКРАЙНА

Костадин Костадинов
28.02.2022 / 12:53

Ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с мотива, че всички трябва да следват политиката на министър-председателя, ние от „Възраждане“ искаме оставката на цялото правителство. Това се казва в позиция на партията, свързана с последните събития в правителството.

"Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил. Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази на интересите на българския народ", подчертават от „Възраждане“ .

Според „Възраждане“ "политиката на премиера е в разрез с българския национален интерес".

"В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес. Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси", казва още от „Възраждане“.

Те настояват за оставка на цялото правителство. "Считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва", се подчертава още в позицията.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев