АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН ЯНЕВ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА

Стефан Янев
28.02.2022 / 09:34

Министърът на отбраната Стефан Янев няма да подава оставка, но оставя решението за това на коалиционните партньори. Това посочва Янев в обширна позиция, публикувана в профила му в социалните мрежи.

Янев казва, че няма да подаде оставка, защото отговорностите му на министър на отбраната не го предполагат в тази геополитическа ситуация.

В изявлението си министърът намеква, че водената спрямо него целенасочена и подмолна атака цели да бъде освободен "за някой, който е по-отзивчив при прокарването на конкретни външни интереси при определянето на българския политически дневен ред". Този сценарий, според него поставя под риск националната ни сигурност.

Министърът на отбраната предупреждава, че предстоящи решения не са в интерес на България и са опасни. "Тогава със сигурност ще има оставки, но вече не и работещи решения", предупреждава Янев.

"Аматьори се правят на политици", казва Янев и предупреждава, че авантюристичният и незрял подход е изключително опасен особено заради военния конфликт в Украйна.

Министърът на отбраната Стефан Янев смята, че е въпрос на време коалиционните "партньори" и политическата сила, която "уж ме подкрепяше", да придвижат нещата по съответния ред.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев