АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

REUTERS: РУСКАТА АРМИЯ Е В ПОКРАЙННИТЕ НА КИЕВ. УКРАЙНА: 800 СА УБИТИТЕ РУСКИ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ

CNN: Руската армия е изстреляла над 160 ракети в Украйна
25.02.2022 / 10:15

Армията на Русия напредва към Киев, а междувеменно още руски войници продължават да навлизат в Украйна, съобщи Ройтерс позовавайки се на информация от висш американски служител.

Атаката на руската армия срещу Украйна продължава днес втори ден, сражения се водят в покрайнините на столицата Киев. След серия от експлозии тази сутрин се очаква през деня руски танкове да навлязат в столицата.

Съединените щати смятат, че руската инвазия има за цел да "обезглави" правителството в ръководената от Володимир Зеленски Украйна и затова едно от основните три направления на офанзивата е насочено срещу столицата Киев.

Във въздушните си удари срещу Украйна руската армия е изстреляла над 160 ракети, съобщи CNN, като цитира високопоставен служител в областта на отбраната.

Повечето от тези ракети са били “балистични с малък обхват”, но цялата гама от използвани ракети включва още ракети със среден обхват и крилати ракети”, е казал той.

Според източникът засега САЩ не регистрират дълбоко проникване в Украйна. Други данни обаче указват, че в опасност се намира столица Киев, към която напредват руски войски.

САЩ смятат, че стратегическият план на руското командване е да обкръжи или завземе столицата. Предположенията са, че след това може да бъде излъчено марионетно правителство, за да се всее объркване сред украинците.

“Индикациите, на които станахме свидетели досега, през тези първи по-малко от 12 часа (от началото на руската офанзива срещу Украйна), съвпадат с нашата по-раншна оценка, че целта му (на руския президент Владимир Путин) ще да е тази: да “обезглави” правителството”, заяви пред Reuters служител в областта на отбраната, който поиска да остане анонимен и не разкри доказателства за думата си.

Американският представител изтъкна, че случващото се до момента изглежда е само първата фаза на широкомащабна руска инвазия, като понастоящем в операцията е използвана само малка част от над 150-те хиляди руски войници, струпани в близост до границата на Русия с Украйна.

Русия тества най-новите си хиперзвукови, крилати и балистични ракети , съобщиха световните агенции. Има пускове на хиперзвукови аеробалистични ракети ”Кинжал”. Крилати ракети ”Калибър” и хиперзвукови ”Циркон” се изстрелват от кораби и подводници на руския флот, коментираха военни специалисти в украински и руски медии започналата руска военна операция в Украйна.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев