АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСКОТО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА: СИСТЕМИТЕ ЗА ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА НА УКРАЙНА СА ОБЕЗВРЕДЕНИ

 Системите за противовъздушна отбрана на Украйна са обезвредени
24.02.2022 / 11:02

Руското министерство на отбраната съобщи, че системите за противовъздушна отбрана на Украйна са обезвредени. Военните гранични служби на Украйна „не оказват никаква съпротива“, се казва още в него.

От руското ведомство твърдят, че не нанасят удари по украинските градове, нищо не заплашва цивилното население. Оттам отрекоха и публикациите в западни медии за свален руски самолет, информира РИА Новости.

От Народната милиция на ЛНР и ДНР пък съобщават, че украинските военни по цялата линия на съприкосновение масово отказват да се подчиняват на заповеди и напускат позициите си. Това съобщи Иван Филипоненко, говорител на Народната милиция на ЛНР.

В редица украински градове горят инфраструктурни съоръжения, включително летището в Чугуево, летищата в Херсон и Ивано-Франковск, предаде UNN.

Тази сутрин е атакувано и гори и летището в Ивано-Франковск. В град Нежин (Черниговска област) е обстрелван командно-контролният пункт на SES.

В резултат на обстрела са ранени трима спасители.

Припомняме, че по-рано руският президент Владимир Путин в обръщението си към народа обяви специална военна операция в Донбас.

Той подчерта, че плановете на Москва не включват окупацията на Украйна, а само нейната демилитаризация и денацификация, хвърляйки цялата отговорност за кръвопролитието на съвестта на Киев. Путин настоява, че целта на операцията е „защита на жителите на ДНР и ЛНР, които са били обект на геноцид от осем години“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев