АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ: ОТГОВОРЪТ НА ЗАПАДНИТЕ САНКЦИИ ЩЕ БЪДЕ СИЛЕН

Русия
23.02.2022 / 15:58

Руското външно министерство заяви в сряда, че неговият отговор на санкциите, наложени от Съединените щати, ще бъде "силен" и "не непременно симетричен, но премерен и чувствителен за американската страна".

Последният пакет от американски санкции "е в съответствие с продължаващите опити на Вашингтон да промени курса на Русия", се казва в изявление на министерството.

Москва подчертава "очевидната безполезност на усилията, положени през годините за възпрепятстване на развитието на нашата икономика", добавяйки, че действията на САЩ срещу Русия са "неефективни и контрапродуктивни от гледна точка на американските интереси".

Вашингтон прибягва до "изнудване, сплашване и заплахи", тъй като иска "еднополюсен свят", твърди руското външно министерството.

"Нека "крясъците" от страна на САЩ бъдат последвани от техните сателити и клиенти, които напълно загубиха своята независимост. Ние сме отворени за дипломация, основана на принципите на взаимно уважение, равенство и зачитане на интересите на другия", посочва още външното министерство на Русия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев