АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЕЗ СЪГЛАСИЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В МВР ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА С ПРЕМИЕРА

Приключи срещата между министър-председателя и синдикатите на МВР.
22.02.2022 / 15:07

Без съгласие за увеличение с 20% на заплатите на служителите на МВР приключи срещата при премиера Кирил Петков. Министър-председателят е заявил, че в момента няма възможност заплатите да бъдат увеличени и е предложил това да се случи след актуализацията на бюджета през лятото. Председателят на синдиката на служителите в МВР Венцислав Станков заяви, че това е недопустимо:

„За съжаление... и днес по-скоро има разбиране, но няма решение за увеличаване на възнагражденията на служителите в МВР с 20%. Категорично ни бе заявено, така че въпросът остава висящ“.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров коментира, че КНСБ настоява за увеличение на заплатите на служителите в МВР:

„Доходите, няма ангажимент за увеличение, както чухте. Ние продължаваме да искаме и за частния сектор, поне да се компенсира инфлацията“.

Служителите в МВР запазват готовността си за протестни действия, като не е изключено по време на второто четене на Бюджет 2022 в парламента да има ефективен протест.

Преди ден синдикатът на пожарникарите „Огнеборец“ се срещна и с финансовия министър Асен Василев. След срещата председателят на синдиката Венцислав Станков обяви, че има надежда да бъдат намерени пари по перо „персонал“:

„МФ очаква от МВР план за реформи във вътрешното министерство. Ако в рамките до месец или най-късно до края на март бъде предложен такъв план със съответните стъпки в краткосрочен и в дългосрочен план, тогава имам уверението на министъра, че вече ще почват да се отпускат планувани средства и за увеличение на възнагражденията“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев