АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КИРИЛ ПЕТКОВ ОТРЯЗА МАКЕДОНСКИЯ ПРЕМИЕР ОТ ОБЩА СНИМКА С БЛИНКЕН

Кирил Петков отряза македонския премиер от обща снимка с Блинкен
21.02.2022 / 09:05

Премиерът е на път да сътвори пореден дипломатически скандал. Силно впечатление прави, че вече втори ден Кирил Петков не публикува нищо, свързано със срещите си му с македонския премиер и президент вчера в рамките на Мюнхенската конференция.

Българският министър-председател дори качи снимка, публикувана от македонския премиер в събота, на която обаче... Димитър Ковачевски липсва. Снимката на тримата с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен е така изрязана, че да не си личи кой е третият човек на нея.

Коментарът към снимките е следният: „Борбата срещу корумпираните зависи и ще се случи главно с наши собствени сили, но в тази битка участват и нашите партньори. Елиминирането на корупцията е основен приоритет за цялата демократична общност и службите за сигурност. Ще работим заедно, за да се справим с този проблем! Успеем ли да го направим, инвестициите и новите високоплатени работни места ще последват незабавно!“, заключва министър-председателят.

В същото време Македонският премиер пусна селфи с българския си колега Кирил Петков и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен на страницата си във Фейсбук.

„Топла среща с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на обръщението на вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Споделяме мнението, че заедно сме по-силни като съюзници в НАТО.

Държавният секретар Блинкен изрази пълната си подкрепа за диалога и приятелството между Северна Македония и България и сподели искреното си желание да ни види заедно в ЕС. Съединените щати остават наш ангажиран партньор в преодоляването на предизвикателствата“, написа към селфито Димитър Ковачевски.

До момента властите във Вашингтон не съобщават за тази среща. Не става ясно и дали става въпрос за случайна среща /pull-aside/, когато политици участват заедно в събитие и се срещат за кратко за да разменят няколко думи.

Източници: tribune.bg, Фейсбук

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев