АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕСКОВ: НАПРЕЖЕНИЕТО В ДОНБАС ЗАПЛАШВА С НЕПОПРАВИМИ ПОСЛЕДСТВИЯ ПРИ ПРОВОКАЦИИ

Дмитрий Песков
21.02.2022 / 08:46

Прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков изрази мнението си за ситуацията в Донбас в интервю за канал "Россия 1". Той подчерта изключителната експлозивност на ситуацията, като отбеляза, че всеки малък епизод може да се превърне в бедствие. Той добави, че обявяването на дати за предполагаемата "инвазия" в Украйна може да бъде пагубно.

„Когато напрежението се нагнети до максимум,... тогава всяка искра, всеки непланиран инцидент или всяка незначителна, планирана провокация може да доведе до непоправими последици“, каза той в предаването „Москва. Кремъл. Путин“.

В същото време той отбеляза, че самият руски президент Владимир Путин не обръща внимание на това, въпреки че изявленията за „руска инвазия“ са „такъв елемент от провокативен характер."

"Факт е, че това директно води до ескалация на напрежението", заяви още Песков.

Москва призовава Запада към разум, каза говорителят, припомняйки, че през цялата си история Русия никога не е нападала никого.

„А Русия, която преживя толкова много войни, е последната държава в Европа, която изобщо иска да говори, дори да произнася думата „война“, добави Дмитрий Песков.

До момента ДНР съобщава за най-малко пет саботажни акта, регистрирани на територията на републиката след поредното влошаване на ситуацията. Един от актовете на саботаж е извършен от нацистите от "Десния сектор" (организация, чиято дейност е забранена в Руската федерация).

Превод: СМ

https://pogled.info/svetoven/peskov-naprezhenieto-v-donbas-zaplashva-s-nepopravimi-posledstviya-pri-provokatsii.139495

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев