АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕФЪТ НА НИМХ: СПИРАМЕ ИНФОРМАЦИЯТА ЗА ВРЕМЕТО В МЕДИИТЕ В ЗНАК НА ПРОТЕСТ

Проф. Христомир Брънзов
17.02.2022 / 08:54

Националният институт по метеорология и хидрология спира подаването на информация за времето към медиите от днес в знак на протест. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ директорът на института проф. Христомир Брънзов.

От вчера НИМХ спря да подава информация за времето на сайта си. Вместо обичайната прогноза, на сайта излиза съобщение за протест.

Проф. Христомир Брънзов заяви, че решението за протеста е на служителите на института. Той ги е помолил единствено да не спират измерването на атмосферните условия, международния обмен и системите за ранно оповестяване.

НИМХ обяви протест заради намерението на депутатите да прехвърлят института от Министерството на образованието към Министерството на околната среда и водите. От правителството са категорични, че това няма да доведе до загуби за института. Зад идеята за прехвърлянето застана и образователният министър.

Учените обаче се страхуват, че това ще е проблем за осъществяване на научната им дейност, която е съществена част от работата им, посочва БНТ.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев