АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

„ВЪЗРАЖДАНЕ“ ОБЯВИХА НОВ ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ

Костадин Костадинов
16.02.2022 / 11:47

"Възраждане" излизат на протест другата сряда. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов по време на брифинг в Народното събрание. Костадинов заяви, че протестът ще се проведе от 11.00 ч. пред Министерски съвет. Той призова всеки, който мисли като тях за зеления сертификат и по други теми да дойде на протеста.

При предходния протест на партията пред Народното събрание, митингуващите се опитаха да щурмуват сградата на законодателния орган.

Лидерът на "Възраждане" критикува работата на групата, която бе създадена след предходния им протест за зеления сертификат. "Работната група не достигана до решение за премахване на зеления сертификат, въпреки предоставените документи, цифри, факти. Смятаме, че нашите доводи и нашите аргументи бяха достатъчно добре мотивирани. От друга страна доминира политическо, не експертно мислене. Ние сме принудени да предприемем съответните политически ходове", заяви още Костадинов.

Той посочи, че протестът няма да е единствено и само за зеления сертификат, а и за ценовия шок, както и за ситуацията в Украйна. Той коментира и вчерашният КСНС. Той попита къде е ролята на България в тази ситуация. "Шест часа коментирахме, че армията е зле и после какво - една декларация, изпразнена от съдържание. Какъв беше смисълът?", попита още Костадинов. Според него заплаха за българската национална сигурност няма, няма да има и война.

Лидерът на "Възраждане" попита дали медиите са чули някой да се интересува от малцинството ни в Украйна.

"Ние реално погледнато в момента не определяме собствената си политика. За всички тези неща ще протестираме и зеленият сертификат е само върхът на айсберга", каза още Костадинов. Лидерът на "Възраждане" подчерта, че партията им искат нормализация и хората да живеят в една нормална държава.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев